fbpx
Vespa 946 slavi godišnjicu posebnim izdanjem posvećenom godini zeca
Vespa 946 slavi godišnjicu posebnim izdanjem posvećenom godini zeca

Vespa 946 slavi godišnjicu posebnim izdanjem posvećenom godini zeca

Ovo je prva kolekcija serije koja će trajati 12 godina. Ograničen i numerisan, vratiće ikonografiju lunarnog kalendara.

Početak nove lunarne godine donosi nam ne samo entuzijazam ponovnog rođenja i radost proljeća, već i ikonografiju nove životinje koju horoskop može upućivati. 22. januara 2023. dočekuje se godina zeca, simbola i predznaka mira, blagostanja i poštovanja prošlosti.

Vespa 946 10° Anniversario, posvećena godini zeca, biće izdata u ograničenoj i numerisanoj seriji od 1.000 primeraka. Ovo će biti samo prva faza važnog projekta koji će trajati narednih 12 godina i koji će svake godine biti predstavljen novo godišnje izdanje, inspirisano životinjom lunarnog horoskopa te godine.

 

Od svog debija 2013. godine, Vespa 946 se etablirala kao arhetip Vespe sutrašnjice, koja tumači vrijednosti koje su Vespu učinile globalnom ikonom, ubrizgavajući joj savremeni duh i stav okrenut naprijed. Riječ je o remek-djelu talijanske proizvodnje, koje je sada postalo pravi kolekcionarski predmet, koji se oblikuje u namjenskoj proizvodnoj liniji koja više liči na atelje visoke mode nego na bilo što drugo. Ova specijalna verzija izdana je u preradi klasične Vespa zelene, da simbolizira ljubav prema zabavi, bezbrižnosti i prirodi tipične za one rođene pod ovim znakom. Na tijelu viri stilizirana silueta zeca.

Svi detalji Vespe 946 10° Anniversario izrađeni su u prefinjenoj brušenoj završnoj obradi sa toplim odsjajima, dok je duplo tapacirano sjedalo crne boje sa brušenim šavovima i šiveno je ručno iglom i koncem, kao i rukohvati.

Više detalja biće dostupno na www.vespa.com od 22. januara 2023.

Dodajte komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Comments (4)

Recent Posts

Justin Bieber X Vespa

Justin Bieber X Vespa

Piaggio Group
15 Marta, 2020
Jedinstveni projekat koji će biti predstavljen u februaru 2022., slavi duh slobode i ljubav prema dizajnu. Los Anđeles,...
„Piaggio Group“ čine moto brendovi: Piaggio, Vespa, Aprilia i Moto Guzzi. Kompanija Piaggio Group je odlučila da nastupi sa direktnim uvoznikom, distributerom i ovlaštenim serviserom za tržište BiH. Ovlaštene kuće za BiH su A.C.I. Sarajevo i MARKETAUTO Laktaši.

Sarajevo

(061) 73 56 03

[email protected]

A.C.I. d.o.o.

Safeta Zajke 175., Sarajevo 71000

Bosna i Hercegovina

Laktaši

(066) 12 13 14

MARKETAUTO d.o.o.
Svetosavska 221., Laktaši 78252

Bosna i Hercegovina

Tuzla

(035) 25 23 01

LIBERO SPORT d.o.o.
Bećarevac bb, Tuzla 75 000

Bosna i Hercegovina

Piagio Group © 2023. All rights reserved.
bs_BA
bs_BA