fbpx

Česta pitanja

Garancija na nove motore zavisi od modela do modela, uglavnom je to od 1 – 3 godine.

Kod motora, za dugovječan siguran rad, najveću pažnju treba obratiti na ulje za podmazivanje motora. Preporuka je da se pri svakoj promeni ulja obavezno promjeni i filter ulja. Ulje se mijenja na intervalima koje je preporučio proizvođač ulja i to u zavisnosti od kvaliteta, ali treba znati da i ako niste prešli preporučenu kilometražu, vremenom ulje gubi svoja svojstva i potrebno ga je zamjeniti poslije dvije godine upotrebe, iako nije pređena predviđena kilometraža.

Pronaći ćete preporuku za pritisak u gumama na bočnoj strani. Ako ga ne možete pronaći sa strane, potražite u svom priručniku za vlasnike.

Nakon što naručite motocikl biti će potrebno 1-3 radna dana za isporuku.

Maksimalna brzina vozila od 50 kubika je, kako je propisano Zakonom o putevima, ne veća od 45 km/h. Maksimalna brzina registrovanih vozila navedena je u tehničkim podacima koji se mogu pogledati na web stranicama Piaggio i Vespa i u informativnom materijalu dostupnom u prodajnoj mreži.

Kupone za planirano održavanje možete izvršiti kod svih prodavača Piaggio Group ili u ovlaštenoj servisnoj radionici. Učestalost kupona za održavanje navedena je u knjižici za upotrebu i održavanje. Troškovi različitih kupona zavise od kataloške cijene rezervnih dijelova i cijene rada koju naplaćuje pojedinačni trgovac. Potražite najbližu tačku pomoći.

Pulsiranje kočnica obično ima samo jedan uzrok, a to su iskrivljeni rotori/kočioni diskovi. Glavni uzrok iskrivljenih rotora je pretjerano snažno kočenje ili brzo zaustavljanje koje može ozbiljno pregrijati diskove.

„Piaggio Group“ čine moto brendovi: Piaggio, Vespa, Aprilia i Moto Guzzi. Kompanija Piaggio Group je odlučila da nastupi sa direktnim uvoznikom, distributerom i ovlaštenim serviserom za tržište BiH. Ovlaštene kuće za BiH su A.C.I. Sarajevo i MARKETAUTO Laktaši.

Sarajevo

(061) 73 56 03

[email protected]

A.C.I. d.o.o.

Safeta Zajke 175., Sarajevo 71000

Bosna i Hercegovina

Laktaši

(066) 12 13 14

MARKETAUTO d.o.o.
Svetosavska 221., Laktaši 78252

Bosna i Hercegovina

Tuzla

(035) 25 23 01

LIBERO SPORT d.o.o.
Bećarevac bb, Tuzla 75 000

Bosna i Hercegovina

Piagio Group © 2023. All rights reserved.
bs_BA
bs_BA