fbpx
APRILIA Tuareg je kraljica Afrike
APRILIA Tuareg je kraljica Afrike

APRILIA Tuareg je kraljica Afrike

15 Januara, 2024
0 Comments

Na svom prvom učešću na velikom afričkom reliju, Aprilijin Tuareg je dominirao ostavši prvi u poretku više od šest hiljada kilometara. Hvala Jacopo Cerutti koji je stigao kao ukupni pobjednik na posljednji cilj Africa Eco Race 2024.

Aprilia se vratila da izazove samu sebe i pobijedi među pustinjskim dinama, na istim rutama koje su pokrenule legendarne rally racije. Afrička ekološka trka ključna je faza ambicioznog projekta Povratak u Afriku u kojem se Aprilijin tim ohrabruje sezona 2023. prepuna uzbudljivih uspjeha.

OPASNOSTI I ZADOVOLJSTVA

Zaključujući završnu fazu uoči uparivanja Botturi/Yamaha, direktni protivnici za konačnu pobjedu, Jacopo Cerutti i Aprilia Tuareg pobijedili su na Africa Eco Race 2024. Apsolutni trijumf, u napornoj trci dugoj preko šest hiljada kilometara, koju je uvek vodio italijanski tim. Cerutti i Tuareg su bili prvi u ukupnom poretku za cijelu utrku, već od prve etape. To je izvanredan rezultat za Apriliju Tuareg koja je na svom apsolutnom debiju na velikim afričkim relijima tako dominirala nad motociklima i vozačima velike vrijednosti, koji su se mogli pohvaliti velikim iskustvom i pripremljenošću na afričkim stazama.

Dodajte komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Recent Posts

„Piaggio Group“ čine moto brendovi: Piaggio, Vespa, Aprilia i Moto Guzzi. Kompanija Piaggio Group je odlučila da nastupi sa direktnim uvoznikom, distributerom i ovlaštenim serviserom za tržište BiH. Ovlaštene kuće za BiH su A.C.I. Sarajevo i MARKETAUTO Laktaši.

Sarajevo

(061) 73 56 03

A.C.I. d.o.o.

Safeta Zajke 175., Sarajevo 71000

Bosna i Hercegovina

Laktaši

(066) 12 13 14

MARKETAUTO d.o.o.
Svetosavska 221., Laktaši 78252

Bosna i Hercegovina

Tuzla

(035) 25 23 01

LIBERO SPORT d.o.o.
Bećarevac bb, Tuzla 75 000

Bosna i Hercegovina

Piagio Group © 2023. All rights reserved.
bs_BA
bs_BA